Вибори у Грузії: опозиція вже заявляє про «каруселі»

Вибори у Грузії: опозиція вже заявляє про «каруселі»

Укрінформ
Представники різних опозиційних сил вже заговорили про спроби фальсифікації виборів, що проходять у Грузії 8 жовтня, і однозначно звинуватили у цих порушеннях уряд та правлячу партію «Грузинська мрія».

Про це повідомляє "Грузія Online".

"Колишній соратник екс-президента Саакашвілі Георгій Вашадзе, нині один із лідерів блоку «Бурчуладзе, - Держава для народу», на спеціальному брифінгу повідомив, що на кількох виборчих дільницях було зафіксовано спроби повторного голосування", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Вашадзе, на двох дільницях виявлено кілька осіб, що раніше вже пройшли маркування на інших дільницях і намагаються пройти та проголосувати повторно і на цих дільницях. Вашадзе підкреслив, що представники його блоку зуміли припинити ці порушення.

Про «виборчі каруселі» повідомили і один із лідерів «Альянсу патріотів» Ірма Інашвілі, яка балотується до парламенту від Сагареджойського виборчого округу, та представник її виборчого штабу Марина Молодіні. За їх інформацією, правляча партія на чотирьох мікроавтобусах розвозить «виборців» по різних виборчих дільницях району, а члени виборчих комісій запускають до кабіни по кілька осіб одночасно.

За інформацією телекомпанії «Руставі-2», факти «виборчих каруселей» виявили і представники «Єдиного національного руху». На цьому етапі порушення зафіксовано на низці ділянок у регіоні Самцхе-Джавахеті, в Ахалцихському і Ніноцміндському районах.

Опозиція поширює інформації про активістів «Грузинської мрії», які, за твердженням спостерігачів від опозиційних партій, стоять біля виборчих дільниць і вказують виборцям, за кого їм варто проголосувати.

Як повідомляє "Грузія Online", активність виборців на виборах, що проходять у Грузії 8 жовтня, на 10:00 годину за місцевим часом склала 8,34%. За інформацією ЦВК Грузії, за дві години по всій країні проголосували 293 тис. виборців.

Як повідомлялося, 8 жовтня у Грузії проходять вибори парламенту, Верховної ради Аджарії, а також позачергові та проміжні вибори до органів місцевого самоврядування по ряду виборчих округів.

За процесом виборів стежать понад 42 тис. представників виборчих суб'єктів, 29,9 тис. спостерігачів від місцевих неурядових організацій і 1,4 тис. спостерігачів від 55 міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-