Газпром залишився ще без одного великого партнера

Газпром залишився ще без одного великого партнера

Укрінформ
Друга за останні тижні велика німецька енергетична компанія і давній партнер "Газпрому" демонстративно переключилася на "зелену енергетику".

Про це повідомляє DW.

"7 жовтня концерн RWE вивів на Франкфуртську біржу свою "дочку" Innogy, якій передав найбільш перспективні активи і дві третини співробітників. Менше місяця тому, 12 вересня, аналогічний крок, але за іншою схемою, зробив колишній лідер німецької енергетики E. on", - йдеться в повідомленні.

Основними активами Innogy є численні вітропарки, а також енергетичні мережі, лінії електропередачі і газопроводи, які доставляють світло і тепло 23 мільйонам клієнтів в 11 країнах: як у Західній і Центральній Європі (Німеччина, Нідерланди, Великобританія, Австрія), так і на сході і південному сході континенту (наприклад Польща, Словаччина, Румунія, Хорватія).

Всі ці активи концерн RWE передав у нинішньому році своїй "дочці" в ході великомасштабної реструктуризації, ціль якої полягає в чіткому поділі між двома компаніями бізнесу, пов'язаного з "новою", зеленою, і "старою", традиційною енергетикою.

Innogy отримала відновлювану енергетику, інфраструктуру, 40 тисяч з 60 тисяч співробітників і колишню штаб-квартиру в Ессені. Туди ж перейшов в якості голови правління колишній глава RWE Петер Теріум (Peter Terium). Все це красномовно говорить про те, який напрямок у розділеному концерні вважають більш перспективним і важливим.

У "старій" RWE під керівництвом колишнього заступника Теріума залишилися вугільні, газові та атомні електростанції, а також газоторгівля, в тому числі імпорт з Росії продукції "Газпрому". До того ж материнська компанія, яка сильно зменшилася, триматиме 75 відсотків акцій випущеної зараз на біржу "дочки" Innogy, але в перспективі поступово почне їх продавати. З отриманих в ході IPO 5 мільярдів євро вона отримає 3 мільярди, які частково підуть на погашення її величезних боргів.

"Таким чином, за минулі чотири тижні енергетика Німеччини кардинально змінила свій вигляд, що позначиться і на бізнесі з Росією", - зазначає DW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-