МВФ допоможе країнам, постраждалим від урагану

МВФ допоможе країнам, постраждалим від урагану "Метью" - Лагард

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд оголосив про готовність надати допомогу урядам країн, які зазнали руйнівних наслідків від урагану "Метью" в районі Центральної Америки.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Фонду Крістін Лагард, оприлюдненій у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Фонд готовий надати допомогу країнам, які мають справу з подоланням наслідків цієї катастрофи", - йдеться в заяві глави МВФ.

Лагард висловила глибоку стурбованість і співчуття населенню країн, що постраждали від урагану "Метью" - найпотужнішого шторму в Карибському басейну за понад десять років.

"Ми дуже засмучені повідомленнями про втрачені життя і широкомасштабні руйнування", - зазначається в документі.

Глава Фонду також нагадала, що Гаїті, яка зазнала найбільших руйнувань, досі не відновилась після катастрофічного землетрусу, який відбувся в цій країні шість років тому.

Як повідомляв Укрінформ, потужний ураган "Метью", якому присвоєно четверту категорію, напередодні вдарив по країнах Карибського моря, а зараз наближається до південної частини американського штату Флорида.

Стихія вже спричинила більше ста жертв та зруйнувала інфраструктуру в острівних країнах. Губернатор штату Флорида оголосив про евакуацію 1,5 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-