У Варшаві тисячі поляків вийшли проти заборони абортів

У Варшаві тисячі поляків вийшли проти заборони абортів

Фото
Укрінформ
Тисячі поляків у суботу, 1 жовтня, вийшли на акцію протесту проти повної заборони абортів перед будівлею парламенту у Варшаві.

Про це повідомляє DW.

"Учасники мітингу назвали варварським заходом посилення і без того суворого закону про аборти в Польщі. На думку організаторів, зниження кількості абортів в країні потрібно досягати не додатковими заборонами, а поліпшенням якості сексуальної освіти у школах і спрощенням доступу до протизаплідних засобів", - зазначається в публікації.

Як зазначається, демонстранти тримали плакати з написами: "Зупиніть фанатиків у влади", "Нас повинні лікувати лікарі, а не Ватикан", "Наші лікарі не повинні перетворитися на поліцейських", передає агентство AFP.

Організатором протесту виступила комісія "Врятуйте жінок". Вона вже почала збір підписів на користь загальноєвропейської законодавчої ініціативи, в якій мають бути закріплені право на аборт, сексуальна просвіта і контрацепцію.

За тиждень до цього з ініціативи громадського комітету "Зупинити аборти" в польський парламент був внесений законопроект про практично повну заборону абортів за винятком ситуацій, які безпосередньо загрожують життю вагітної. На підтримку цієї ініціативи висловилися глава уряду Польщі Беата Шидло і лідер правлячої партії "Закон і справедливість" Ярослав Качиньський, після чого її підтримали і депутати від цієї партії, що складають парламентську більшість.

Зараз закон про аборти в Польщі вже вважається найсуворішим в Європі. Переривання вагітності можливе тільки в разі небезпеки для життя і здоров'я жінки, при важкому невиліковному захворюванні зародка, а також після зґвалтувань та інцесту. У разі прийняття нового закону лікаря, який здійснює аборт, так і його пацієнтці може загрожувати до п'яти років тюремного ув'язнення.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-