У Каліфорнії вирує лісова пожежа, сотні господарств евакуйовані

У Каліфорнії вирує лісова пожежа, сотні господарств евакуйовані

Укрінформ
Кілька сотень гектарів лісу вигоріло внаслідок стихійного полум'я, що швидко поширюється гірською місцевістю центральної частини штату Каліфорнія, США, та становить серйозну небезпеку місцевим мешканцям.

Про це повідомляє видання Los Angeles Times.

"Лісова пожежа в горах Санта-Крус, що поширюється швидкими темпами, знищила щонайменше 400 гектарів лісу, знищивши житлове поселення та ставши причиною евакуації в той час, як пожежні у вівторок продовжують боротися з кількома займаннями по всьому штату", - зазначається в повідомленні.

Особливо небезпечна ситуація виникла в районі містечка Лома, де полум'я загрожує щонайменше 300 будівлям. Жителі в цьому районі були примусово евакуйовані.

Виникнення лісових займань, починаючи з понеділка, пов'язується з майже 40-градусною спекою та наявністю великих ділянок сухостою в лісах. При цьому зауважується, що подолання стихії ускладнюється гірським ландшафтом місцевості та неможливістю пожежних бригад дістатися до місць займання. Крім того, в цих регіонах розташовані сотні приватних господарств.

Станом на ранок вівторка на боротьбу зі стихією було кинуто понад 400 пожежних. Як очікується, впродовж наступної доби їх кількість буде збільшена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-