Еро вимагає від Росії та Ірану припинити подвійну гру в сирійському конфлікті

Еро вимагає від Росії та Ірану припинити подвійну гру в сирійському конфлікті

Укрінформ
Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро висунув вимогу до Росії та Ірану «припинити подвійну гру» в сирійському конфлікті.

Про це він сказав в інтерв’ю впливовому французькому виданню Liberation.

 «Покровителі режиму, Іран і особливо Росія, можуть зупинити (Башара) Асада. Вони повинні припинити подвійну гру», - сказав Еро.

За словами французького міністра, те, що відбувається в Алеппо є військовими злочинами. «Ті, хто може зупинити це, але не несе відповідальності, заплющуючи очі на ці злочини, є посібниками (військових злочинців)», - підкреслив Еро.

За його словами, росіяни подібні до іранців, виступають на користь єдиної Сирії, але насправді ситуація інша. «Між (словами) говорити і робити, є реальність. У нинішній ситуації в Алеппо. Лавров підтвердив своє бажання бачити Сирію унітарною, яка дотримувалася би прав меншин до перехідного управління. Але це не так», - зауважив він, додавши, що там «щодня відбувається якесь шоу, Асад ніколи не приведе Сирію до миру».

На думку Еро, Дамаск «скористався найменшим порушенням режиму припинення вогню, що був досягнутий за участю Росії і США, щоб почати по-звірячому бомбардувати Алеппо». «Режим однозначно хоче знищити це місто-мученик і депортувати частину місцевого населення, налаштованого проти влади, щоб замінити їх на інших людей, відданих режиму», - вважає він.

Говорячи про розслідування використання режимом Асада хімічної зброї проти населення, Жан-Марк Еро запевнив, що усі такі випадки розслідуються міжнародною об’єднаною місією ООН, чий мандат було продовжено. «Її робота тільки підтвердила те, що було засуджено в останній доповіді (ООН). Ми не дозволимо застосування хімічної зброї. Безкарності не буде», - додав міністр закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-