Сирія звинуватила США у співпраці з ІДІЛ

Сирія звинуватила США у співпраці з ІДІЛ

Укрінформ
Сирія обвинувачує США у свідомій підтримці терористів ІДІЛ через обстріли урядових сил.

Про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН заявив заступник міністра закордонних справ Сирії Валід аль-Моуалем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сирія рішуче засуджує авіаудар літаків США по позиціях сирійської армії поблизу аеропорту Дайр-аз-Зауру 17 вересня, який дозволив ІДІЛ отримати контроль над територією. Уряд Сирії сповна покладає відповідальність за цю агресію на США, оскільки факти свідчать, що це був свідомий напад, а не помилка, навіть якщо Вашингтон стверджує протилежне", - сказав Моуалем.

На його переконання, це свідчить про співпрацю США та терористів ІДІЛ. "Ця підступна агресія явно доводить, що США та їх союзники пов’язані із ІДІЛ та іншими збройними терористичними організаціями", - наголосив заступник міністра закордонних справ Сирії.

Він додав, що Дамаск підтримує зусилля міжнародної коаліції по боротьбі із тероризмом, утім вимагає їх координації із офіційною владою Сирії. "Ми завжди вітали усі міжнародні зусилля із боротьби з тероризмом у Сирії, але ми знову наголошуємо на необхідності координувати їх із урядом та армією Сирії, яка вже більше п’яти років бореться із тероризмом", - підкреслив Моуалем.

За його словами, будь-які військові дії на території Сирії без погодження із офіційною владою будуть розцінені як порушення суверенітету. "Без такої координації, будь-які дії будуть сприйняті як порушення суверенітету, кричуще втручання та порушення принципів Статуту ООН. Без цієї координації жодні дії не досягнуть справжніх результатів та лише погіршуватимуть ситуацію", - заявив представник МЗС Сирії.

Нагадаємо, внаслідок авіаудару сил міжнародної коаліції по позиціях сирійських військ поблизу Дайр-аз-Зауру минулого тижня загинуло більше 60 військовослужбовців, ще понад 100 отримали поранення. США вибачилися за цей інцидент і назвали його помилкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-