Уряд Франції офіційно визнав наявність восьми мільйонів бідних громадян

Уряд Франції офіційно визнав наявність восьми мільйонів бідних громадян

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс визнав наявність в країні восьми мільйонів бідних та оголосив план боротьби з бідністю, пообіцявши малозабезпеченим громадянам соціальну інтеграцію.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Рівень бідності серед населення Франції зростає. З 2012 року ми реалізували активну політику щодо подолання бідності. Але ми повинні зробити більше, тому що вона й досі як і раніше існує, загалом у нашій країні налічується вісім мільйонів бідних», - йдеться у письмовій заяві Вальса.

За його словами, уряд планує втілити план дій щодо боротьби з бідністю за допомогою соціальної інтеграції, у т.ч. завдяки збільшенню соціальних внесків.

«У цьому місяці, четвертий рік поспіль, буде переглянуто RSA (податок соціальної солідарності). Загалом він за 5 років буде збільшений на 10%», - зауважив глава уряду.

У такий спосіб, на його думку, французам, які отримують менше 1,5 тис. євро на місяць, будуть пропонувати додаткові «підйомні» у разі працевлаштування. Уряд Франції також планує додатково виділити 50 млн євро у 2017 році для підтримки місцевої влади на шляху соціальної інтеграції бідних французів, особливо серед молоді та пенсіонерів.

Крім того, Вальс пообіцяв виконати зобов'язання щодо зміцнення вітчизняної економіки. Кроки уряду, на його думку, вже дозволили знизити рівень безробіття нижче 10%.

«Наші підприємства створюють нові робочі місця, і вони інвестують. Ми також повинні розвивати нашу політику солідарності на основі здорового глузду», - додав прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-