У Франції з бельгійського посла спитають про перевезення поліцією нелегалів

У Франції з бельгійського посла спитають про перевезення поліцією нелегалів

Укрінформ
Двох бельгійських поліцейських затримали у вівторок увечері у містечку Ньєпп поблизу Лілля на півночі Франції, які перевозили у вантажівці 13 мігрантів.

Французький міністр внутрішніх справ викликав «на килим» посла Бельгії у Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Французька поліція під час перевірки затримала комісара поліції та його колегу з Бельгії, коли ті перевозили у вантажівці 13 мігрантів», - заявив офіційний представник префектури поліції Лілля.

За його словами, трьох неповнолітніх мігрантів відправили до притулку, а решта були поміщені в центр адміністративного затримання для з'ясування обставин нічного інциденту.

Затримані бельгійці відкидають усі обвинувачення, пояснюючи свої дії тим, що не наважилися залишати на дорозі вночі нелегалів, які рухалися у напрямку кордону. «Ми посадили мігрантів в свою машину, тому що не хотіли залишати їх просто на дорозі і змушувати йти пішки до кордону. Ми вирішили підвезти їх у потрібному їм напрямку», - сказав один із затриманих, бельгійський комісар Жорж Аек в інтерв'ю бельгійському телеканалу RTBF.

Бельгійська профспілка поліції SLPF обурилася, що французькі колеги наділи на їхніх членів ланцюги попри те, що чудово знали, хто перед ними.

Міністр внутрішніх справ Франції Франції Бернар Казньов викликав посла Бельгії у Франції і зажадав від нього пояснень у зв'язку з інцидентом. На його думку, така ініціатива не відповідає духу співробітництва між Францією і Бельгією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-