Байден: Мінімум 5 країн ЄС хочуть скасування санкцій проти РФ

Байден: Мінімум 5 країн ЄС хочуть скасування санкцій проти РФ

Укрінформ
Віце-президент США Джозеф Байден на наступний день після зустрічі з президентом Петром Порошенком повідомив, що попередив Україну про небезпеку скасування санкцій, введених Євросоюзом проти РФ.

Це станеться у разі уповільнення економічних і політичних реформ в країні, передає агентство Reuters.

"Ми знаємо, що, якщо у Євросоюзу буде привід, мінімум п'ять країн прямо зараз захочуть сказати, що хочуть скасування введених проти Москви санкцій", - цитує агентство Байдена.

Байден зазначив, що Україна, отримуючи від США 1 млрд дол. кредитних гарантій, пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергетичному секторі та секторі правосуддя.

Також, американський віце-президент розповів, що не менш ніж два-три години на тиждень, з початку кризи, розмовляє з українськими лідерами, закликаючи їх активізувати реформи і докладає зусиль, щоб Німеччина, Франція та Італія зберігали санкції.

Байден також повідомив, що попередив Порошенко, що на тлі нинішньої кризи, яка спостерігається в Європі та викликана Brexit і напливом мігрантів, Україна повинна зробити все можливе, щоб не допустити провалу Мінських угод і не опинитися перед ризиком бути в цьому обвинуваченою.

Раніше прес-служба адміністрації президента повідомила, що Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі і виконання Мінських домовленостей. Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було також домовлено активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-