Туреччина закликала весь світ боротися із Гюленом

Туреччина закликала весь світ боротися із Гюленом

Укрінформ
Терористична організація мусульманського проповідника Фехуллаха Гюлена загрожує цілому світові.

Про це у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, передає кореспондент Укрінформу.

«Ця терористична організація нового покоління становить національну загрозу не лише для Туреччини, але й для усіх 170 країн, де вона існує. Іншими словами, сьогодні більшість країн, представлених на цій Генеральній асамблеї, перебувають у небезпеці через цю підпільну структуру», - сказав Ердоган, коментуючи липневу спробу державного перевороту.

У зв’язку із цим він закликав міжнародне товариство спільно протистояти «терористичній організації Фетхуллаха».

«Із цієї трибуни я хочу закликати усіх наших друзів для власної безпеки та майбутнього швидко вжити необхідних заходів проти терористичної організації Фетхуллаха. Наш досвід свідчить: якщо не боротися проти неї сьогодні, то завтра може бути надто пізно», - наголосив президент Туреччини.

Він також розповів про методи роботи цього угрупування.

«Базова стратегія цієї терористичної організації передбачає інфільтрацію до державних інститутів, вплив на суспільство та отримання доступу до економічних ресурсів під виглядом освіти, діалогу, толерантності та неурядових організацій», - підсумував Ердоган.

Як повідомлялося, в ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту, в організації якого влада країни звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США в добровільному вигнанні та заперечує свою причетність до путчу. Анкара не залишає спроб повернути проповідника в країну, ухвалу про затримання якого 4 серпня виніс Кримінальний суд Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-