США та Китай спільно стримуватимуть Пхеньян

США та Китай спільно стримуватимуть Пхеньян

Укрінформ
Президент США Барак Обама та прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян заявили про спільну координацію щодо досягнення денуклеаризації Корейського півострова та обговорили можливість правового тиску на КНДР після останніх ядерних випробувань.

Про це повідомляється на сайті Білого дому. 

"Обидва лідери засудили ядерне випробування в Північній Кореї 9 вересня і заявили про свою рішучість у зміцненні координації щодо досягнення денуклеаризації Корейського півострова, включаючи активізацію співробітництва в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй і тиску на Північну Корею за правовими нормами", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон крім порушення питання щодо санкцій проти КНДР на рівні ООН продовжить оцінювати можливості щодо посилення тиску на Північну Корею через її недавні ядерні випробування, що відбулися в порушення резолюцій РБ ООН.

9 вересня північнокорейський режим провів підземні випробування ядерної зброї в районі полігону Пангірі. Це стало п'ятим подібним випробуванням, яке засудила міжнародна спільнота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-