Теракт у Ніцці: у Франції заарештували вісьмох підозрюваних

Теракт у Ніцці: у Франції заарештували вісьмох підозрюваних

Укрінформ
Поліція заарештувала вісім осіб французького та туніського походження за підозрою у причетності до організації та проведення теракту у Ніцці.

Про це у вівторок заявили в прокуратурі Парижа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Вісім чоловіків французького та туніського походження були заарештовані у ніч з понеділка на вівторок, 20 вересня, у департаменті Приморські Альпи, усіх їх підозрюють у причетності до теракту у Ніцці, що стався 14 липня ц.р. і забрав життя 86 осіб», - зазначили в прокуратурі Парижа.

За даними установи, поліція продовжує перевірку їхньої причетності та ступеня вини, усі вони перебувають під вартою. Арешти відбулися в Ніцці, Сен-Лоран-дю-Варі і Кань-сюр-Мері. Усіх їх пов’язують з 31-річним водієм Мохамедом Бухлелем, який спрямував 19-тонну вантажівку у натовп на Англійській набережній Ніцци у день національного свята – Взяття Бастилії. Щонайменше п'ятьох з восьми затриманих чоловіків раніше підозрювали у зв’язках з терористами. Поліція має докази, що вони забезпечили терориста пістолетом та надавали йому іншу підтримку. Шістьом підозрюваним вже висунуто серйозні обвинувачення.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці стався теракт, виконавцем якого став француз туніського походження Мохамед Бухлель. Розігнавши вантажівку, припарковану напередодні неподалік від набережної, він скерував її на людей, які спостерігали за святковим салютом. На набережній у цей час перебувало близько 30 тис. осіб. У результаті теракту загинули 86 осіб, більше 100 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Водія вантажівки, який скоїв наїзд на натовп, застрелили правоохоронці. Відповідальність за теракт взяла на себе «Ісламська держава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-