У Росії луснув банк, який кредитував Ле Пен

У Росії луснув банк, який кредитував Ле Пен

Укрінформ
У Москві Арбітражний суд визнав банкрутом Перший чесько-російський банк, який кредитував Марін Ле Пен.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Арбітражний суд Москви визнав банкротом Перший чесько-російський банк (ПЧРБ), який кредитував французьку ультраправу партію "Національний фронт" на чолі з Марін Ле Пен.

Ліцензія у банку була відкликана ще 1 липня. Дірка в капіталі банку перевищила 26 мільярдів рублів.

Наприкінці 2014 року стало відомо, що банк видав французькій партії "Національний фронт" кредит на 9 мільйонів євро. Це сталося після того, як її лідер Марін Ле Пен розповіла, що більшість французьких і європейських банків відмовляються кредитувати її партію. У лютому цього року "Національний фронт" заявив про намір вдруге взяти кредит в російському банку - на суму 27 мільйонів євро.

Перший чесько-російський банк (ПЧРБ) був створений у 1996 році для обслуговування зовнішньоторгового обороту та інвестиційних проектів Росії і Чехії. Він належить колишньому менеджеру "Стройтрансгаза" бізнесмену Роману Попову. Тот також володіє Європейсько-російським банком у Празі, через фінансові проблеми якого Національний банк Чехії обмежив йому видачу кредитів. За повідомленням ЗМІ, у позбавленому ліцензії московському банку "зависли" кошти посольства Чехії у Росії, а також компанії "Чеські авіалінії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-