Польща хоче увійти до Радбезу ООН з 2018 року

Польща хоче увійти до Радбезу ООН з 2018 року

Укрінформ
Польща активізує зусилля щодо обрання її кандидатури непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2018-2019 роки.

Про це заявив у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця справа є для нас надзвичайно важливою і престижною. Ми зараз перебуваємо на фінішній прямій процесу обрання до складу непостійних членів Радбезу ООН",- повідомив Дуда.

За його словами, до обрання кандидатур на непостійне членство в Радбезі ООН залишилося півроку, а тому Польща активізує зусилля в цьому напрямі.

Дуда зазначив, що велика кількість країн уже підтримала кандидатуру Польщі.

"Велика група країн письмово надала нам підтримку, тобто маємо підтвердження щодо готовності підтримки. Ми розраховуємо також, що зможемо отримати підтримку, яка перевищить необхідний мінімум у 2/3 голосів (країн-членів ООН – ред.)",- зазначив президент РП.

Він висловив переконання, що обрання Польщі до складу Радбезу ООН на два роки зміцнить позицію Польщі у світі, зокрема в ЄС.

За його словами, як член Радбезу ООН Польща наполягала б на тому, щоб ця організація не концентрувалася лише на певних регіонах, а звертала увагу на більше проблем в різних кінцях світу.

"Польща також продовжуватиме акцентувати увагу на наші проблеми, на які звертали увагу країни нашого регіону, зокрема Литва (непостійний член Радбезу ООН в 2014-2015 рр.) та Україна (2016-2017 рр.)",- наголосив Дуда.

Президент Польщі упродовж 18-22 вересня перебуватиме у США, де, зокрема, візьме участь в 71-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-