Півмільйона демонстрантів в Барселоні вимагали незалежності для Каталонії

Півмільйона демонстрантів в Барселоні вимагали незалежності для Каталонії

Укрінформ
Понад півмільйона людей вийшли на демонстрацію в Барселоні в підтримку каталонських націоналістів, які вимагають незалежності від Іспанії.

Про це повідомляє BBC.

За даними поліції, в марші в Барселоні взяли участь 540 тисяч осіб. Менш масштабні акції на підтримку незалежності пройшли також ще в чотирьох містах Каталонії.

Глава провінції Карлес Пучдемонт закликав співгромадян підтримати вимоги про перетворення Каталонії на незалежну державу.

Іспанія послідовно чинить спротив будь-яким спробам провести референдум щодо відокремлення Каталонії.

Карлесу Пучдемонту, який зайняв свій пост в січні цього року, потрібно пройти процедуру винесення вотуму довіри парламентом 28 вересня. Він виступає за переговори з урядом Іспанії з питання про незалежність Каталонії, але не раз натякав, що Каталонія може оголосити про свою незалежність в односторонньому порядку.

Коли в листопаді 2014 року каталонські націоналісти провели в провінції неофіційний референдум, на підтримку незалежності висловилися 80% виборців.

У неділю відзначалася "Діада" - день пам'яті подій 1714 року, коли Барселона зазнала поразки під час Війни за іспанську спадщину.

У Каталонії проживає 7,5 мільйонів чоловік, що складає 16% населення Іспанії; частка провінції у ВВП країни становить майже 19%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-