У Білорусі проходять парламентські вибори

У Білорусі проходять парламентські вибори

Укрінформ
Більше шести тисяч дільниць на виборах депутатів Палати представників (нижньої палати) національних зборів відкрилися в Білорусі.

Про це повідомляє ТАСС.

"Голосування на виборах депутатів пройде на 6018 виборчих дільницях, на яких зможуть проголосувати близько 7 млн білоруських виборців", - заявили у ЦВК республіки.

На 110 місць у Палаті представників претендують 484 кандидати. В окремих виборчих округах, зокрема в Мінську, за одне місце боротимуться шість - сім чоловік. Вибори будуть визнані такими, що відбулися, якщо в голосуванні взяли участь понад половина виборців одномандатного округу.

За даними МЗС Білорусі, у країну приїхало багато міжнародних спостерігачів. Країни СНД представляють 333 експерти, Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ – 341, Парламентську асамблею (ПА) ОБСЄ – 39, Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) – 19, Шанхайську організацію співробітництва (ШОС) – 9.

Виборчі дільниці на парламентських виборах закриються о 20:00 за місцевим часом. Очікується, що попередні підсумки голосування голова ЦВК Лідія Єрмошина підіб'є вночі.

Термін повноважень членів Палати представників Національного зборів становить чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-