Нідерланди відправляють військових до Литви

Нідерланди відправляють військових до Литви

Укрінформ
Нідерланди направлять своїх військових у Литву у зв'язку з рішенням НАТО про розміщення батальйонів у Польщі та країнах Балтії.

Про своє рішення голландський уряд повідомив у п'ятницю, 9 вересня.

"Уряд надзвичайно серйозно ставиться до союзницької солідарності, тому прийняв рішення забезпечити військовими групу під керівництвом Німеччини у Литві", - йдеться у повідомленні голландського уряду.

Зазначається, що таке рішення пов'язане із посиленням напруження у Східній Європі і є частиною розміщення додаткових сил НАТО в країнах Балтії та Польщі. Точна кількість військових буде визначена пізніше.

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час саміту НАТО у Варшаві зазначав, що мова може йти про 100-150 голландських військових.

Як повідомлялося,  НАТО у відповідь на агресивні дії Росії передислоковує на ротаційній основі чотири посилених багатонаціональних батальйони до країн Балтії і до Польщі. Кожному батальйону призначена так звана командуюча країна. У Литві це буде Німеччина, але в складі багатонаціонального батальйону можуть бути військові з Норвегії, Нідерландів і Люксембургу. У Польщі командуючою країною буде США, в Латвії - Канада, в Естонії – Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-