Amnesty закликає звільнити російського «мисливця на покемонів»

Amnesty закликає звільнити російського «мисливця на покемонів»

Укрінформ
У Міжнародній правозахисній організації Amnesty International засуджують арешт російського блогера Руслана Соколовського у Єкатеринбурзі на два місяці за розміщення в інтернеті відео, знятого у храмі під час його гри у покемонів.

Правозахисники назвали це посяганням на право людини вільно висловлювати свої думки та закликали владу Росії негайно звільнити Соколовського.

Раніше 5 вересня повідомили, що блогер Руслан Соколовський, якого звинувачують в образі почуттів віруючих і розпалюванні ненависті після «полювання» на покемонів у храмі, оскаржив свій арешт.

3 вересня суд Єкатеринбурга заарештував Соколовського на два місяці після публікації ним у соціальних мережах відео, на якому він грає у Pokemon GO у міському «Храмі-на-Крові». У Слідчому комітеті Росії заявили, що переслідування Соколовського пов’язане не з «полюванням» на покемонів, а з образливим, як стверджується, змістом відеоролика.

Нагадаємо: російський блогер Руслан Соколовський на своєму каналі в YouTube опублікував відео, де він ловить покемонів під час служби в одному з храмів Єкатеринбурга.

Згодом відео набрало понад півмільйона переглядів, а його автор був заарештований на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-