Канада не буде займати позицію протекціонізму - Трюдо

Канада не буде займати позицію протекціонізму - Трюдо

Укрінформ
Канадці заперечують політику протекціонізму, яка здобуває все більшу популярність у США та Європі, та дивляться у майбутнє позитивно.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, коментуючи результати саміту Великої двадцятки.

«Я би був дуже обережним із накладенням ситуацій, що можуть описувати інші країни, на Канаду, оскільки канадці усіх демографічних груп зазвичай відкриті та налаштовані позитивно до майбутнього», - прокоментував Трюдо зауваження про зростання популярності ідей протекціонізму по всьому світу.

Він додав, що канадська делегація на G20 порушувала тему торгівлі на кожній зустрічі.

Трюдо також відзначив підписання лідерами США та Китаю Паризької угоди.

«США та Китай задали значний імпульс та стимул для усіх членів G20 та по всьому світу, аби якнайшвидше ратифікувати Угоду», - сказав прем'єр Канади.

За його словами, за столом переговорів під час саміту завжди був «очевидний та позитивний» консенсус з приводу необхідності якомога скоршої ратифікації Угоди.

Нагадаємо: Паризьку угоду підписали представники понад 170 країн. Вона передбачає зобов'язання всіх сторін скоротити викиди вуглекислоти в атмосферу, а також не допустити глобального потепління до 2100 року більш ніж на 2 градуси за Цельсієм.

Саме США та Китай є світовими лідерами за обсягом шкідливих викидів в атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-