США та Китай закликають приєднуватися до Паризької угоди

США та Китай закликають приєднуватися до Паризької угоди

Укрінформ
Аби упередити найгірший вплив змін клімату, важливо, аби Паризька угода набрала сили якомога скоріше.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Державний секретар США Джон Керрі, коментуючи ратифікацію Паризької угоди його країною та Китайською Народною Республікою.

«Цей важливий крок, зроблений обома країнами, наближає світ значно ближче до вступу Паризької угоди у силу та виконання зобов'язання перед майбутніми поколіннями щодо обмеження небезпечного впливу змін клімату», - сказав він

Він також закликав інші країни якомога швидше приєднатися до угоди.

«Аби упередити найгірший вплив змін клімату, важливо, аби Паризька угода набрала сили якомога скоріше. США та Китай переконливо закликають інших до приєднання до Угоди якнайшвидше, в надії, що вона зможе вступити в дію ще цього року», - наголосив Керрі.

Нагадаємо: Паризьку угоду підписали представники понад 170 країн. Вона передбачає зобов'язання всіх сторін скоротити викиди вуглекислоти в атмосферу, а також не допустити глобального потепління до 2100 року більш, ніж на 2 градуси за Цельсієм.

Саме США та Китай є світовими лідерами за обсягом шкідливих викидів в атмосферу.

Як повідомляв Укрінформ, церемонія ратифікації угоди США та Китаєм відбулася перед початком саміту Великої двадцятки у Ханчжоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-