Копенгагенський стрілок був симпатиком ІДІЛ - поліція

Копенгагенський стрілок був симпатиком ІДІЛ - поліція

Укрінформ
Чоловік, який влаштував стрілянину у копенгагенському "вільному місті" Христіанія, мав зв'язки з терористичними угрупуваннями. 

Про це повідомила данська поліція, пише видання The Local.

"Він, очевидно, мав зв'язки з групою "Мілату Ібрагім" та був симпатиком ІДІЛ", - йдеться у повідомленні поліції.

Водночас, за даними поліції, наразі немає доказів, що стрілянина була пов'язана з його терористичними зв'язками. Відомо, що 25-тирічний стрілок був громадянином Данії, який у чотирирічному віці приїхав з Боснії.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті стрілянини, яка сталася у Христіанії в середу вночі, було поранено трьох людей. Двоє з них - поліцейські, один з яких, унаслідок поранення у голову, знаходиться у критичному стані. 

Пізніше стало відомо, що злочинця затримано. Але під час затримання сталася перестрілка і від отриманих поранень він помер у лікарні.

За інформацією поліції, стрілянина сталася під час операції з перевірки незаконного обігу наркотиків, яку поліцейські називають "рутинною акцією". При затриманні чоловік дістав захований пістолет та почав стріляти. У поліції кажуть, що раніше стрілок був у полі уваги як учасник ринку торгівлі канабісом у Христіанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-