Анкара повідомила про звільнення ще 13 сіл на півночі Сирії

Анкара повідомила про звільнення ще 13 сіл на півночі Сирії

Укрінформ
В рамках триваючої операції "Щит Євфрату" на півночі Сирії від терористів звільнено ще 13 сіл.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на Координаційний центр при прем'єр-міністрі Туреччини.

"Терористів вибито з 10 сіл в районі Джераблус, і трьох в районі Раї. Всі населені пункти перейшли під контроль Сирійської визвольної армії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що просування частин Сирійської визвольної армії в західному і південному напрямках триває.

Від терористів очищені села Америна, Айн Ель, Байда, Дабіс, Балабан, Сарайсат, Джебель Куса, Кирк Магара, Кирата, Нижня Америна і Ез Захірійах в районі Джераблус (Каркамиш). В районі Раї (Чобанбей) терористи вибиті з сіл Айаше, Шейх Якуп і Керсанли.

Повідомляється, що співробітники "Турецького півмісяця" продовжують роздачу продуктів харчування населенню регіону. Напередодні їжу роздали 5 тисячам нужденних.

У Координаційному центрі також рішуче відкинули повідомлення про нанесення ударів по мирному населенню півночі Сирії, наголосивши, що ЗС Туреччини діють гранично уважно, прагнучи уникнути будь-яких збитків мирному населенню регіону.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Сирійській обсерваторії з прав людини заявили, що в результаті турецьких повітряних ударів і артилерійських обстрілів на півночі Сирії загинули щонайменше 35 осіб і десятки отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-