У Франції через радикальні погляди звільнили десять освітян

У Франції через радикальні погляди звільнили десять освітян

Укрінформ
У Франції звільнили десять працівників освітянської галузі за їхні радикальні погляди та внесення спецслужбами їхніх прізвищ до так званого досьє «S».

Таку інформацію підтвердила міністр освіти Франції Нажат Валло-Белькасем, повідомляє французьке видання Le Figaro.

«З кількома вчителями та освітянами були припинені ділові відносини через їхнє включення до досьє «S». Це з десяток випадків», - сказала Валло-Белькасем.

За її словами, починаючи з січня 2015 року, спостерігається активна співпраця між Міністерством освіти і Міністерством внутрішніх справ Франції у контексті зниження рівня радикалізації молоді. «Наші методи постійно поліпшуються. Чутливу інформацію ми автоматично передаємо до МВС, і наша відповідь проста: негайне призупинення ділових стосунків та дисциплінарне впровадження аж до звільнення. Ми прагнемо зробити все коректно, як тільки це можливо», - зазначила міністр. На її думку, висновки фахівців засвідчують, що такі освітяни можуть бути шкідливими для учнів.

Представники академічних кіл, учителі та викладачі постійно проводять моніторинг серед учнів та персоналу освітніх закладів на предмет їхньої радикалізації та доповідають до префектур, які ухвалюють відповідні рішення. Загалом з осені 2015 року до весни 2016 року правоохоронними органами зафіксовано 600 подібних повідомлень.

Раніше представники уряду Франції повідомляли, що на обліку у так званому досьє «S» є близько 20 тис. осіб, яких підозрюють у радикалізації та зв’язках із терористичними або радикальними організаціями.

Фото: Le Figaro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-