З сирійської Дарайї почалася багатотисячна евакуація населення

З сирійської Дарайї почалася багатотисячна евакуація населення

Укрінформ
Відповідно до домовленості між режимом Башара Асада і сирійською опозицією, місто Дарайя у провінції Дамаск залишила перша група цивільних осіб.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на місцеві джерела.

“Кілька сотень людей залишили місто на транспорті, наданому сирійським Червоним півмісяцем, і попрямували у підконтрольні опозиціонерам райони Дамаску й Ідліба", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у рамках домовленості Дарайю до 28 серпня мають залишити 8300 осіб, включаючи 6500 цивільних осіб. Що стосується бійців загонів опозиції, то вони мають здати важке озброєння і попрямувати в Ідліб з особистою зброєю.

Агентство нагадує, що протягом останніх чотирьох років Дарайя перебувала у повному оточенні військ режиму. У червні цього року в місто вперше за роки блокади була доставлена гуманітарна допомога.

У регіоні, який щодня зазнає авіаударів, у тому числі із застосуванням бочкових бомб, зруйновано 90 відсотків будинків та інфраструктури, 80 відсотків населення мігрувало.

Протягом останніх трьох місяців режим і його союзники розгорнули широкомасштабний наступ на Дарайю, по регіону було завдано десятки авіаударів. У результаті атак знищена єдина з лікарень, що залишилася в Дарайї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-