Землетрус в Італії пошкодив близько 300 історичних будівель

Землетрус в Італії пошкодив близько 300 історичних будівель

Укрінформ
Землетрус, що стався у ніч на 24 серпня в Італії, пошкодив щонайменше 293 будівлі, які мають історичне значення.

Про це пише DW з посиланням на міністра культури Італії Даріо Францескіні.

Як зазначається, унаслідок землетрусу руїнами було заблоковано Кафедральний собор Сан-Джуліано, що розташований на відстані близько ста кілометрів від епіцентру землетрусу. Фундамент собору було закладено ще в 10-му столітті, а у 18-му столітті його перебудували під орудою архітектора Мореллі, пише агенція ANSA.

Крім того, насамперед самі середньовічні архітектурні ансамблі в зруйнованих стихією селах вважалися за культурно-архітектурну спадщину, повідомили в міністерстві культури Італії, інформує агенція dpa. Утім, відправляти в ті місця експертів, щоб ті на місці визначили масштаби руйнувань та пошкоджень, поки що надто ризиковано, нарікають у відомстві.

Найбільших руйнувань зазнав населений пункт Аматріче, що вважався одним з наймиловидніших в Італії. Землетрус пошкодив зокрема Базиліку Сан-Франческо з фресками 14-го та 15-го століть в Церкві Святого Августина.

У населеному пункті Камерино повідомляють про руйнування частини стіни одного з монастирів. У одному з соборів в Умбрії, розташованому на відстані 200 кілометрів від Аматріче, помітили незначні тріщини в конструкції, що виникли внаслідок землетрусу. До постраждалих регіонів відправили загони поліції, аби захистити культові споруди від плюндрувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-