Франція посилено убезпечує школи й виші

Франція посилено убезпечує школи й виші

Укрінформ
У навчальних закладах Франції підвищать рівень заходів безпеки.

Про це заявили міністри внутрішніх справ та освіти Франції Бернар Казнев та Нажат Валло-Белкасем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З 1 вересня заходи безпеки у школах та навчальних закладах буде серйозно посилено. Понад три тисячі резервістів національної жандармерії будуть мобілізовані для гарантування безпеки в 64 тисячах навчальних закладів країни», - заявив Казнев.

За його словами, буде посилено патрулювання прилеглих до шкіл і університетів вулиць і територій. Мобільні патрулі будуть розгорнуті на вулицях упродовж усього навчального року.

У свою чергу Валло-Белкасем заявила, що уряд виділить додаткові 50 млн євро на термінові роботи із гарантування безпеки в освітніх закладах Франції.

За словами урядовців, серед керівного персоналу навчальних закладів будуть проведені навчання щодо дій в екстремальних умовах. Крім того, учнів і студентів також підготують до несподіванок та навчать, як діяти у разі нападу терористів і як надавати першу медичну допомогу.

У планах уряду також посилення контролю за радикалізацією молоді.

Як відомо, бойовики ІДІЛ неодноразово закликали вбивати викладачів. Зокрема, торік у листопаді радикальний ісламський франкомовний вісник «Дар-аль-Іслам» поширив заклики вбивати вчителів, тому що ті «прищеплюють цінності світського суспільства» і є «ворогами Аллаха».

Фото: vistanews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-