У центрі Москви бізнесмен-банкрут захопив заручників у банку

У центрі Москви бізнесмен-банкрут захопив заручників у банку

Укрінформ
Чоловік захопив заручників у "Сітібанку" в Москві, погрожує підірвати себе.

У відділенні банку Великій Нікітській утримується чотири заручники, повідомляє "Інтерфакс".

"Повірте, мені втрачати нічого. Все, що було, я втратив. Я ставлю дві вимоги. Перше — визнати на державному рівні поняття банкрутства фізосіб і юросіб хворобою. Друге — створити на державному рівні новий інститут, який займався б цими проблемами: назвемо його "Лікарня для бізнесменів", - сказав чоловік у відеозверненні, оприлюдненому "Говорить Москва".

Пприпускають, що захоплення "Сітібанку" пов'язане з тим, що у 2011 році банк відмовив чоловіку в кредитній карті.

За словами очевидця, нападнику на вигляд 55-60 років. У нього на шиї висить коробка, обмотана жовтим скотчем, з якої стирчать дроти. Очевидець заявив, що поки чоловік не висував жодних вимог, але кричав і погрожував підірвати себе. Він відпустив трьох заручниць.

Джерело РІА "Новости" в правоохоронних органах заявило, що чоловік перебуває в нетверезому стані.

Як повідомляє TJ, співробітники банку, які встигли залишити відділення, заявили, що чоловік сам вивісив папір з вимогою надіслати йому парламентера від поліції. Погрожуючи вчинити вибух, він нібито заявив, що "воює не проти" банку. До цього він весь день просидів на лавці біля будівлі банку і цікавився, хто працює керуючим у відділенні, сказали співробітники "Сітібанку".

Кореспондент ТАСС з місця подій заявив, що Велику Нікітську перекрила машина поліції, поруч стоїть іще одна, також приїхали співробітники МНС.

У трансляції Life видно, що перед входом у "Сітібанк" стоїть група з 12-15 осіб, серед них кілька поліцейських, на місці працюють люди у спецівках ФСБ, є співробітники Росгвардії, прибули голова столичної поліції Анатолій Якунін і глава МВС Володимир Колокольцев. МНС та ДПС чергують в стороні, через вулицю нікого не пускають.

О 19:47 один із людей з групи увійшов у будівлю банку.

За словами джерела ТАСС, чоловік — підприємець із Підмосков'я, 55-річний Арам Петросян. Він виробляв продукцію медичного призначення, але збанкрутував і тепер вимагає "створити інститут банкрутства фізосіб".

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-