Головнокомандувач сил НАТО в Європі пообіцяв підтримку Анкарі

Головнокомандувач сил НАТО в Європі пообіцяв підтримку Анкарі

Укрінформ
Головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал армії США Кертіс Скапарротті пообіцяв Анкарі солідарність і підтримку.

Про це він заявив у ході візиту до Туреччини 22 серпня, повідомили кореспондентові Укрінформу в ФРН із штаб-квартири командування США в Європі.

«Туреччина може розраховувати на НАТО і Сполучені Штати. Альянс стоїть пліч-о-пліч з Туреччиною і готовий до партнерства заради безпеки в регіоні», - наводить слова Скапарротті його прес-служба.

Він підкреслив «основоположну роль» Туреччини на південних рубежах НАТО. Країна, за його словами, розташована на перехресті багатьох викликів, з якими стикається Європа – від кризи біженців до тероризму і торгівлі людьми. Він подякував турецькій владі за «провідну роль у внеску до всіх цих сфер», а також за те, що дали доступ союзникам на свої бази ВПС, які відіграють вирішальну роль в операції по боротьбі з ІДІЛ.

Скапарротті висловив співчуття у зв'язку з недавнім терактом, який забрав життя понад 50 осіб, і подяку турецькому народові за сміливість і мужність, за жертви, які той приносить у війні з ІДІЛ.

«Ми будемо продовжувати будувати відносини з нашими турецькими партнерами та тісно співпрацювати з Туреччиною в цілях захисту від загроз і забезпечення миру і безпеки в Європі», - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-