У сирійській війні загинули майже 15 тисяч дітей - правозахисники

У сирійській війні загинули майже 15 тисяч дітей - правозахисники

Укрінформ
Гуманітарні організації б'ють на сполох: в Алеппо та інших містах Сирії під час війни загинули 14 тисяч 700 дітей.

Про це повідомляє DW.

"Понад 14700 дітей загинули у Сирії з 2011 року. Більшість з них стали жертвами бомбардувань та бойових дій, сотні померли від голоду чи хвороб", - йдеться в повідомленні з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

За інформацією Human Rights Watch, за час війни було ув'язнено щонайменше 1433 дитини, з яких тільки 436 були звільнені. За наявними у правозахисників даними, щонайменше сотня малолітніх дітей піддавались в ув'язненні катуванням.

За даними ЮНІСЕФ, з початку громадянської війни у Сирії у березні 2011 року в країні народилось близько 3,7 мільйона дітей. Загалом станом на сьогодні 8,4 мільйона сирійських дітей - 80 відсотків усіх дітей в країні - так чи інакше відчули на собі війну та її наслідки або у Сирії, або як біженці в інших країнах.

На сьогодні майже половина з 600 тисяч сирійців, які перебувають у заблокованих районах Сирії, - діти. У країні понад 2,1 мільйона дітей не можуть відвідувати школу. 700 тисяч сирійських дітей-біженців, які перебувають на території інших, переважно сусідніх з Сирією країн, також не мають доступу до отримання освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-