У Туреччині розповіли, як путчисти намагалися втекти з країни

У Туреччині розповіли, як путчисти намагалися втекти з країни

Укрінформ
Якби за розпорядженням прем'єр-міністра Туреччини злітно-посадочна смуга авіабази ВПС Туреччини «Акинджи» біля Анкари не зазнала удару, то на сьогодні майже всі путчисти втекли б за кордон.

Про це заявив міністр національної оборони Туреччини Фікрі Ишик, коментуючи події ночі 15 липня, повідомляє агентство Anadolu.

"Коли путчисти зрозуміли, що спроба перевороту в Туреччині провалилася, то підготували три літаки типу "Casa" для того, щоб забезпечити втечу з авіабази "Акинджи", - відзначив міністр.

За його словами, кількість звільнених військовослужбовців, включаючи сухопутні війська, військово-морські сили, ВПС, жандармерію і сили берегової охорони, складає нині 3 725 осіб.

Міністр також додав, що серед військовослужбовців, які дезертирували після спроби державного перевороту, за останніми даними є 9 генералів і адміралів, загалом 137 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, влада Туреччини видала постанову, згідно з якою в країні у рамках умовно-дострокового звільнення з в'язниць вийдуть 38 тисяч осіб, засуджених до 1 липня 2016 року.

За словами міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага, на такий крок влада пішла заради зменшення кількості ув'язнених і звільнення місць для тисяч людей, які були заарештовані у межах розслідування невдалої спроби перевороту в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-