Німецька компанія виходить з

Німецька компанія виходить з "Північного потоку-2"

Укрінформ
Найбільша нафтогазовидобувна компанія Німеччини Wintershall - дочірнє підприємство хімічного концерну BASF - повідомила про свій вихід з проекту з будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це агентству dpa заявив представник компанії, повідомляє Deutsche Welle.

Представник компанії Wintershall задзначив, що, не зважаючи на рішення про вихід з проекту з будівництва газопроводу "Північний потік-2", Wintershall як і раніше "зацікавлена в реалізації проекту і залишається партнером". Він підкреслив, що цей крок не позначиться на будівництві другої вітки газопроводу, яка буде прокладена дном Балтійського моря.

Того ж дня учасники "Північного потоку-2" Engie, "Газпром", OMV, Shell, Uniper і Wintershall відкликали повідомлення про створення спільного підприємства, подане ними в антимонопольний орган Польщі.

Нагадаємо, наприкінці липня польський антимонопольний регулювальник UOKiK не погодив створення спільного підприємства для будівництва "Північного потоку-2". Заснування компанії з прокладення газопроводу може призвести до обмеження конкуренції на ринку газу, наголошувалося в заяві регулювальника.

"Північний потік-2" має проходити  дном Балтійського моря і транспортувати газ з Росії на внутрішній європейський ринок. Планується, що потужність газопроводу складе 55 млрд кубометрів на рік, що дозволить удвічі збільшити поставки газу до Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-