Канада підтримує заборону на продаж зброї Південному Судану

Канада підтримує заборону на продаж зброї Південному Судану

Укрінформ
Канада підтримує посилення миротворчої місії ООН у Південному Судані та запровадження ембарго на продаж цій африканській країні зброї.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада вітає рішення Радбезу ООН щодо посилення місії ООН у Південному Судані та підтримує усі намагання міжнародного співтовариства запровадити збройне ембарго. Посилення миротворчої місії у Південному Судані є ключовим для захисту цивільного населення та відновлення миру», - сказав Діон.

Він також пообіцяв уважно стежити за розвитком ситуації у наймолодшій державі світу та усіляко сприяти мирному процесу у ній. «Канада продовжуватиме уважно стежити за розвитком подій, особливо у сфері прав людини, та взаємодіятиме із партнерами, аби максимально підтримати мирний процес», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Окрім цього Діон похвалив міжнародну спільноту за високий рівень співпраці заради вирішення конфлікту. «Для тривалого підтримання миру регіональна та міжнародна співпраця є обов’язковою, тож Канада схвалює дії Африканського Союзу та Міжурядового органу із питань розвитку , направлені на вирішення конфлікту у Південному Судані», - підсумував міністр.

Нагадаємо: Раніше Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про посилення на 4 тис чол. контингенту миротворців в Південному Судані. Причиною цього стала громадянська війна, яка точиться у країні. У липні жертвами зіткнень між урядовими силами і опозиційними загонами в столиці країни Джубі стали понад 270 осіб, у тому числі миротворці ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-