У Німеччині пропонують санкції для

У Німеччині пропонують санкції для "несолідарних" країн ЄС

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту від Німеччини пропонують запроваджувати економічні санкції проти тих країн Євросоюзу, які не виявляють солідарність у загальній політиці і фінансах.

Про це в середу повідомляє DW.

"Згідно з останніми статистичними даними Європейського Союзу, Німеччина є найбільшим платником в його казну", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в 2015 році ФРН заплатила на 14,3 мільярда євро більше, ніж отримала з усіх брюссельських фондів. У той же час Польща отримала на 9,4 мільярда більше, ніж заплатила. Економічну вигоду з членства в Євросоюзі отримали також Чехія (5,7 млрд), Румунія (5,2 млрд), Греція (4,9 млрд) і Угорщина (4,6 млрд).

Головними донорами коштів для ЄС, крім Німеччини, були Велика Британія (11,5 млрд), Франція (5,5 млрд), Нідерланди (3,7 млрд) і Італія (2,8 млрд), йдеться в повідомленні.

Крім цього, зазначається, що після виходу Великої Британії з ЄС на плечі донорів ляже ще більше фінансове навантаження. На тлі цих показників депутати Європейського парламенту від Німеччини вимагають провести реформи.

"Виплати країнам, які не дотримуються європейського права, або державам, які недостатньо співпрацюють у справі прийому та реєстрації біженців, повинні бути скорочені", - заявила глава комітету з бюджетного контролю в Європарламенті Інге Грессле.

У свою чергу, заступник голови Європарламенту, член німецької Вільної демократичної партії Александер Ламбсдорфф також виступив за цей підхід.

"Уряд ФРН при плановій перевірці бюджету Євросоюзу має забезпечити солідарну поведінку і повагу до європейських цінностей з боку країн-одержувачів, таких як Польща і Угорщина", - заявив він, підкресливши, що на країни Євросоюзу, які не йдуть на співпрацю, необхідно чинити фінансовий тиск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-