Турецький офіцер після путчу попросив притулку в США

Турецький офіцер після путчу попросив притулку в США

Укрінформ
Перший турецький офіцер, відкликаний із США назад до Туреччини після невдалої спроби перевороту, попросив притулку в Сполучених Штатах.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських військових.

"Турецький військовий офіцер, який перебував у США за призначенням НАТО, шукає притулку в Сполучених Штатах після того, як його було відкликано турецьким урядом після невдалого військового перевороту минулого місяця", - йдеться у повідомленні.

Згідно з анонімними військовими джерелами, турецький офіцер працював у штаб-квартирі Об'єднаних збройних сил НАТО в Норфолку, Вірджинія. Його ім'я і ранг не називаються.

Крім нього, Анкара відкликала ще двох офіцерів. Один з них вже повернувся до Туреччини, інший скоро повернеться.

Як зазначає агентство, це перший подібний випадок клопотання про притулок представником турецьких військ після подій 15 липня. Потенційно, це може створити ще більшу напруженість у відносинах Вашингтона й Анкари, яка, зокрема, все ще вимагає видачі мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації путчу.

Як відомо, Гюлен вже довгий час живе у добровільному вигнанні в США і заперечує свою причетність до перевороту. Вашингтон заявляє, що поки що не отримав доказів про необхідність його екстрадиції, однак влада Туреччини не полишає спроб повернути проповідника до країни і веде активну роботу з придушення його послідовників.

Також президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган нещодавно заявив, що крім всього іншого, організація Фетхуллаха Гюлена відповідає за підрив російсько-турецьких відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-