Шукачі притулку у Латвії хочуть, щоб їм давали по 10 євро на день

Шукачі притулку у Латвії хочуть, щоб їм давали по 10 євро на день

Укрінформ
У Латвії у міграційному центрі "Муценієкі" пройшла акція протесту відвідувачів притулку.

Про це повідомляє видання Delfi

«У міграційному центрі «Муценієкі» пройшла акція протесту. У ній взяли участь близько двадцяти осіб. Мігранти висловили незадоволення умовами свого проживання у Латвії», - йдеться у повідомленні. 

Жителі центру "Муценієкі" (селище під Ригою) для осіб, що шукають притулку, вважають, що в Латвії приділяють мало уваги проблемі біженців, а на виділені владою гроші неможливо прожити.

В цілому акція протесту пройшла спокійно. Біженці - чоловіки, жінки й діти - сиділи на газоні біля міграційного центру.

Один із шукачів притулку пояснив, що жителям центру бракує медичної допомоги. Він додав, що перебуває в Латвії вже п'ять місяців, але поки що у нього немає ні дому, ні роботи, ні грошей.

Інший чоловік дорікнув, що виділених державою грошей бракує на придбання товарів першої необхідності. На його думку, замість трьох євро на день їм потрібно виділяти мінімум десять євро.

Крім того, учасники акції висловили невдоволення побутовими умовами проживання у міграційному центрі. Зокрема, вони обурювалися відсутністю у центрі безпровідного інтернету.

Жителі центру також не розуміють, чому статус біженця отримує тільки невелика кількість осіб, враховуючи те, що для багатьох це є необхідністю: в їхніх державах склалася критична ситуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-