Турецькі силовики оточили військову базу США

Турецькі силовики оточили військову базу США

Фото, відео
Укрінформ
Турецькі силовики заблокували військову базу Інджирлік, яка використовується ВПС США і ВПС Туреччини, через повідомлення про можливу спробу перевороту в місті Адана, розташованому неподалік.

Про це передає газета Hurriyet

У повідомленні наголошується, що доступ до бази був обмежений о 23:00. Зараз всі входи і виходи військового об'єкта оточили близько 7000 співробітників силових відомств.

При цьому, міністр Туреччини у справах ЄС Омер Челік написав у Твіттері, що це - звичайна "перевірка безпеки" і приводів для занепокоєння немає. 

"Я перебуваю в Адані... Ми провели спільну перевірку систем безпеки. Ніяких проблем не виявили", — написав він.

Видання Haber Turk пише, що військову базу заблокували у зв'язку з візитом голови комітету начальників штабів ЗС США Джозефа Данфорда. Він має намір відвідати Туреччину в неділю, 31 липня, і планує відвідати американські війська, які дислокуються на базі Інджирлі.

Авіабаза розташована в провінції Адана, її використовують ВПС США і Туреччини, а також літаки держав-членів міжнародної коаліції по боротьбі з "Ісламським державою.

Після путчу був затриманий начальник бази генерал Бекир Ерджан Ван, його звинувачують в співучасті в спробі захоплення влади. Крім того, були арештовані кілька військовослужбовців. Сама Інджірлі була заблокована і знеструмлена.

Фото: Levent Tekin‏@Levent_Tekin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-