Шидло: Польща допомагає мігрантам з України

Шидло: Польща допомагає мігрантам з України

Укрінформ
Варшава активно допомагає українцям, які хочуть знайти в Польщі притулок.

Про це в суботу в інтерв’ю Radio Krakow заявила глава польського уряду Беата Шидло.

“Якщо Папа Франциск говорить, що треба допомагати біженцям, то ті, хто критикує Польщу за те, що ми не приймаємо іммігрантів, скажуть: Папа Франциск приїхав і повчив Польщу, Але ті, хто говорить, що в Польщі зараз живуть багато громадян України, які у нас знайшли притулок, ми надаємо гуманітарну допомогу на Близький Схід, підкреслять, що Понтифік вчить нас бути милосердними і в рік милосердя показує нам різні контексти”, - наголосила Шидло.

За її словами, під час нещодавнього візиту до Ватикану вона поінформувала Понтифіка про надання гуманітарної допомоги, а також про людей з України, які проживають в Польщі. Польський прем’єр підкреслила, що Папа Римський не знав про це і був зацікавлений цією темою.

Шидло наголосила, що Варшава зараз може надавати гуманітарну допомогу Близькому Сходу й одночасно приймати у себе громадян України.

Нагадаємо, Польща не бажає приймати біженців з Близького Сходу, наполягаючи на необхідності допомагати їм безпосередньо в регіоні конфлікту.

За різними підрахунками, у Польщі зараз перебуває понад півмільйона українців. Представники польської влади неодноразово наголошували, що в РП перебуває “до мільйона біженців” з України. Проте, політичний притулок у країні отримали лише кілька осіб, а більшість українців перебувають в Польщі як трудові мігранти.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-