До берегів Австралії приплив рідкісний горбатий кит-альбінос

До берегів Австралії приплив рідкісний горбатий кит-альбінос

Фото, відео
Укрінформ
Біля східного узбережжя Австралії, у північній частині штату Новий Південний Велс, помічений надзвичайно рідкісний білий кит.

Про це повідомила телекомпанія АВС.

«Він чудовий! Це було просто неймовірне видовище, це було так нереально!», – поділилася своїми враженнями Елісон Рід – місцева мешканка, яка спеціально орендувала човна, щоб поспостерігати за китами, під час їх щорічної міграції на північ, та якій першій вдалося побачити та сфотографувати білого горбатого кита, відомого як «Син Мігалу» (мовою австралійських аборигенів «Мігалу» (Migaloo) означає «білий хлопець»).

За словами Тревора Лонга – вченого з науково-дослідного центру Sea World (Квінсленд, Австралія), який займається вивченням морських мешканців, цей кит набагато менший (близько 10 метрів), ніж Мігалу, котрий вперше був помічений у водах Австралії у 1985 році, та має менше пошкоджень шкіри від дії сонячних променів.

Науковець, якому до цього шість разів доводилося бачити Мігалу, провів близько години на воді поруч з китом-альбіносом, поміченим Елісон Рід, та визначити різницю.

Знаменитий кит Мігалу був вперше сфотографований у червні 1991 року неподалік від Байрон-Бей, і в той час був єдиним задокументованим повністю білим горбатим китом у світі. Довжина його тіла становить майже 14 метрів, а вік тварини – близько 30 років. Зазвичай ці тварини живуть близько 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-