Екс-прем'єра Молдови підозрюють у незаконній видачі диппаспортів

Екс-прем'єра Молдови підозрюють у незаконній видачі диппаспортів

Укрінформ
Диппаспорт на ім'я затриманого в Києві молдавського бізнесмена В'ячеслава Платона, а також посвідчення радника уряду Молдови на ім'я проросійського політика, мера міста Бєльці Ренато Усатого, були видані за вказівкою колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата.

Про це написав молдавський блогер Корнеліу Гандрабур.

«Як Ви всі знаєте, спецслужби України затримали В'ячеслава Платона, головного рейдера СНД та Молдови. При ньому знайшли дипломатичний паспорт, виданий молдовською владою. Диппаспорт Платона повернув мене до подій дворічної давності, коли Ренато Усатий (мер міста Бєльці, - ред.) представив суспільству службове посвідчення радника уряду, підписане Владом Філатом. Тоді ж йому був виданий і спецпропуск, що забороняв зупиняти його машину для перевірки і у випадках порушення ним правил дорожнього руху», - пише блогер.

Гандрабур з жалем відзначає той факт, що окрім корупції і банківських розкрадань, колишній прем'єр-міністр Молдови займався роздачею диппаспортів і спецперепусток.

Далі він пише, що «Філат подбав і про іншому свого приятеля, бізнесмена, мера міста Оргеєв (нині заарештованого за звинуваченням у причетності до банківських розкрадань – ред.) Ілані Шоре, якому також був виписаний диппаспорт, а всі його автомобілі у Москві мали дипломатичні номери, видані на прохання Посольства Молдови в Росії».

«Філат був доброю людиною, і він дбав про своїх друзів, видаючи їм диппаспорта і спецперепустки, захищаючи їх, таким чином, імунітетом від правоохоронних органів Молдови, Росії та інших країн», - зазначає Гандрабур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-