Теракт у Кабулі доводить необхідність місії в Афганістані - Держдеп

Теракт у Кабулі доводить необхідність місії в Афганістані - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив теракт у Кабулі в суботу, який забрав життя щонайменше восьми десятків людей та призвів до поранень понад двох сотень. При цьому США пообіцяли всю необхідну підтримку уряду Афганістану.

Про це йдеться в офіційній заяві речника Держдепу Джона Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми висловлюємо наші найглибші співчуття рідним і близьким загиблих та поранених і пропонуємо президенту Гані будь-яку допомогу, яка може знадобитися в рамках розслідування і зусиль уряду, щоб притягти убивць до відповідальності", - наголосив Кірбі.

Він підкреслив, що жертвами терористів стали переважно мирні жителі, які вийшли на демонстрацію, скориставшись своїм законним правом на мирні зібрання. "Вони зібралися разом як вільні громадяни під захистом сил безпеки, які також стали жертвами під час виконання службових обов'язків", - зазначив представник Держдепу.

При цьому він підкреслив: вбивцям, які вчинили це кровопролиття, немає місця в майбутньому Афганістану.

"Подібні напади тільки зміцнюють нашу рішучість продовжувати місію в Афганістані і поглиблювати нашу підтримку народу і уряду цієї країни", - наголосив він.

Сьогодні, як і впродовж багатьох років, "ми продовжимо стояти пліч-о-пліч з нашими афганськими партнерами і друзями, оскільки вони прагнуть забезпечення миру, безпеки й процвітання своєї країни", - заявив речник Державного департаменту США.

Фото: aljazeera.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-