В Австралії

В Австралії "перетасували" уряд

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії оголосив новий склад уряду, який передбачає незначні перестановки серед чинних міністрів.

Як зазначає The Guardian, підбиття підсумків парламентських виборів розтягнулося на два тижні (а остаточні результати виборів до Верхньої палати - Сенату - будуть оголошені на початку серпня).

Зокрема, Грег Хант, колишній міністр екології, став міністром промисловості, інновації та науки замінивши на цій посаді Крістофера Пейна, який у свою чергу очолив Міністерство оборони Австралії. Келлі О’Двайєр перейшла з посади міністра малого бізнесу на посаду міністра доходів і фінансових послуг. Джош Фрайдерберг, окрім посади міністра економіки, отримав також портфель міністра екології. Скотт Райан з міністра з питань професійної освіти і підготовки став державним міністром. Пол Флетчер очолив Міністерство міської інфраструктури і регіонального розвитку. Дан Техан став міністром людських ресурсів та у справах ветеранів. Майкл Мак-Кормак став міністром малого бізнесу.

Водночас, свої посади зберегли міністр закордонних справ Джулі Бішоп, міністр торгівлі та інвестицій Стівен Чобо, міністр імміграції Пітер Даттон, віце-прем'єр-міністр Барнабі Джойс, головний скарбник Скотт Моррісон, керівник Міністерства у справах штату Північна Австралія Метт Канаван.

Низка змін пройшла і в лавах парламентських заступників міністрів.

За словами прем’єр-міністра Малколма Тернбулла, можливі ще певні зміни у складі уряду, однак зараз він має стати до роботи і забезпечити «стабільність курсу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-