Без електрики через негоду сидять 75 тисяч поляків

Без електрики через негоду сидять 75 тисяч поляків

Укрінформ
У зв’язку з інтенсивними опадами, які тривають в Польщі упродовж останніх кількох днів, на сьогодні без світла залишаються близько 75 тис. користувачів електроенергії.

Про це заявив у п’ятницю урядовий центр безпеки (RCB) Польщі, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

"У зв’язку з інтенсивними опадами і сильним вітром вночі рятувальники понад 3,5  тис. разів виїжджали для надання допомоги. У п’ятницю в першій половині дня без світла залишалися близько 75 тис. користувачів",- йдеться в повідомленні RCB.

Найбільше пошкоджень ліній електропередач зафіксовано у Поморському воєводстві на півночі Польщі (48 тис. користувачів без світла) і Великопольському воєводстві (13 тис.).

У Гданську дощ залив багато вулиць, у центрі міста призупинено рух трамваїв. У Лодзькому воєводстві зірвано вісім ліній електропередач, виведено з ладу близько 100 трансформаторних підстанцій. У Великопольському воєводстві рятувальники 900 разів виїжджали на виклики для усунення наслідків стихії.

Інтенсивні опади в Польщі тривають вже декілька днів. Зокрема, в ніч з 12 на 13 липня у Варшаві випала півмісячна норма опадів, що призвело до підтоплень у кількох районах міста. 

Фото: wiadomosci.wp.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-