Іранська ядерна програма виправдала очікування – Керрі

Іранська ядерна програма виправдала очікування – Керрі

Укрінформ
Багатосторонні домовленості щодо розробки мирного атому в Ірані, з такими труднощами досягнуті рік тому на рівні країн Р5+1 і Тегерана, виправдали всі очікування.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі у четвер у Парижі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні після року існування програма, про яку так багато людей казали, що вона не працюватиме, що вона приречена на шахрайство, буде порушуватися і зробить погіршить ситуацію, вона, по суті, зробила світ більш безпечним, виправдала очікування", - охарактеризував Керрі досягнення щодо Іранської ядерної програми.

Водночас він визнав існування деяких нерозв'язаних проблем, проте їм приділяється особлива увага. Керрі підкреслив, що для досягнення прогресу в цьому напрямі потрібно продовжувати посилено працювати.

"Завжди є ймовірність виникнення труднощів, моменту оспорювання одного компонента чи іншого, але загалом, я думаю, світ може пишатися тим, що ці багатосторонні складні переговори дали результат, який робить регіон менш нестабільним, а світ - більш безпечним з точки зору розповсюдження ядерної зброї", - заявив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-