Обама в Далласі: американці не такі роз'єднані, як здається

Обама в Далласі: американці не такі роз'єднані, як здається

Укрінформ
Президент США Барак Обама, який перервав своє європейське турне через розстріли поліцейських у Далласі та хвилювань, які охопили країну, у вівторок звернувся до американців, закликавши їх об'єднатися ще більше, щоб владнати протиріччя в суспільстві.

Він виступив із промовою під час поминальних заходів п'яти правоохоронців, що загинули від рук снайпера минулого тижня, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я тут, щоб підкреслити, що ми не так розділені, як здається. І я знаю це, тому що я знаю Америку", - заявив президент Сполучених Штатів.

Він визнав, що трагічні події показали "лінію розлому американської демократії". Втім, за його словами, це можна подолати, якщо усвідомити, що всі є "однією родиною американців".

При цьому глава Білого дому наголосив, що громадяни США не повинні відчувати різного ставлення до себе.

"Всі заслуговують рівного ставлення, всі заслуговують однакової поваги, всі є дітьми Божими. Це та Америка, яку я знаю", - зауважив Обама.

Американський президент також зазначив, що департамент поліції Далласа "зробив усе правильно". Він нагадав, що поліцейські не вдалися до слабкості, коли на місці демонстрації розпочалася стрільба, а допомогли учасникам протесту уникнути небезпеки та захистили їхні життя.

"Вони врятували більше життів, ніж ми коли-небудь дізнаємося", - сказав Обама.

Нагадаємо: минулого четверга у Далласі сталася трагедія, що забрала життя п'ятьох поліцейських. В той день у центрі міста проходив марш протесту у зв'язку з вбивством поліцейськими двох чорношкірих чоловіків у штатах Луїзіана і Міннесота. По правоохоронцях, які перебували біля демонстрантів, був відкритий прицільний вогонь. П'ятеро поліцейських загинули, семеро зазнали поранень. Крім того повідомлялося про двох поранених цивільних.

Згодом стрільця вдалося локалізувати й після тривалих переговорів ліквідувати за допомогою робота, начиненого вибуховим пристроєм. Нападником виявився 25-річний чорношкірий чоловік, який, за попередньою інформацією, вчинив це через ненависть до білих.

Втім ця трагедія не зупинила руху протесту по всій території США. Демонстрації, які мали, головним чином, мирний характер, продовжилися у більшості великих міст Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-