Держборг Італії досяг максимального рівня - МВФ

Держборг Італії досяг максимального рівня - МВФ

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогнози зростання італійського ВВП на поточний і наступний роки, оскільки рішення Великої Британії про вихід з ЄС підвищує невизначеність і, швидше за все, негативно позначиться на економіці Італії.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

"За оцінками МВФ, у 2016 році ВВП Італії підвищиться трохи менш як на 1% цього року, порівняно з прогнозом зростання на 1,1%, спочатку опубліковано в травні. Наступного року МВФ переглянув свій прогноз зростання для Італії приблизно на 1% проти раніше прогнозованих 1,25%", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "у той час як відновлення (від нещодавнього спаду в Італії), як очікується, триватиме, підвищена мінливість фінансового ринку і висока загальна невизначеність можуть зберегтися".

Так, зростання продуктивності та інвестицій в Італії залишається низьким, рівень безробіття тримається вище 11%, і держборг наблизився до 133% ВВП.

У ситуації, що склалася, МВФ очікує тривалого відновлення італійської економіки, схильного до впливу цілого ряду ризиків.

Як відзначають у МВФ, вони повідомили італійські владі про масштаби банківських проблем і та усвідомлює їх.

Нагадаємо, Італія веде переговори з Єврокомісією про план рекапіталізації своїх банків, який би дозволив обмежити втрати інвесторів за рахунок грошей платників податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-