У Німеччині заявляють про навалу російських

У Німеччині заявляють про навалу російських "злодіїв у законі"

Укрінформ
Очільник Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгер Мюнх заявив, що російська мафія активно формує нові мережі та вчиняє злочини у Німеччині.

Про це повідомляє DW с посиланням на інтерв'ю Мюнха виданню Die Welt am Sonntag, оприлюдненому у неділю, 10 липня. 

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватись на Захід", - пояснює Мюнх.

Федеральна поліція попереджає про ризики втрати мільярдів євро для економіки через організовану злочинність, зазначив Мюнх.

За його словами, російські мафіозі також активні у "непопулярних" для організованної злочинності типах правопорушень, як-от крадіжки чи пограбування магазинів. Одним з найбільш небезпечних явищ Мюнх назвав "злодіїв у законі" - мафіозних лідерів, які у Німеччині збирають довкола себе не лише росіян, але й абхазців, грузинів та туркменів.

За даними поліції, раніше у ФРН було близько 20-40 тисяч осіб, пов'язаних із такими утвореннями. Зараз же, каже Мюнх, йдеться лише про приблизну "п'ятизначну цифру", оскільки кримінал перебуває у тіні. У мафіозі, додав він, міцна мережа зв'язків, побудованих як в колишньому СРСР, так і в німецьких в'язницях.

"Вісім-десять відсотків в'язнів німецьких тюрем - російськомовні чи вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - вказав Мюнх, назвавши це значним "потенціалом для рекрутингу" до мафії у ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-