Пан Гі Мун не хоче засуджувати Іран у порушенні резолюції РБ ООН - ЗМІ

Пан Гі Мун не хоче засуджувати Іран у порушенні резолюції РБ ООН - ЗМІ

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун вирішив уникнути звинувачень на адресу Ірану щодо порушення ним резолюції Ради Безпеки ООН через випробування балістичних ракет, що зменшує вірогідність введення нових міжнародних санкцій проти Тегерана.

Про це повідомило в четвер інформагентство Reuters із посиланням на текст доповіді генсека ООН, який отримало до його публікації.

"Запуски балістичних ракет Іраном не відповідають конструктивному духу ядерної угоди між Тегераном і світовими державами, але вирішувати, чи порушує це резолюцію, повинна Ради Безпеки ООН", - цитує агентство звіт Пан Гі Муна.

Небажання генсека ООН заявляти про порушення резолюції Радбезу, прийнятої рік тому в рамках угоди зі стримування ядерної діяльності Ірану, "ще більше послаблює аргументи на користь нових санкцій, які залежать від інтерпретації неоднозначної мови резолюції", зазначає видання.

Нагадаємо: більшість санкцій ООН проти Ірану були зняті в січні, коли Організація ООН по контролю над використанням атомної енергії підтвердило, що Тегеран виконав зобов'язання в рамках ядерної угоді з Великобританією, Францією, Німеччиною, Китаєм, Росією і США. Але Іран все ще перебуває під ембарго ООН на зброю та іншими обмеженнями.

Резолюція Радбезу "закликала" Іран утриматися від розробки балістичних ракет, призначених для доставки ядерної зброї, впродовж восьмирічного терміну. Критики угоди ще на початку заявили, що мова документу не робить його обов'язковим до виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-