ООН заявила про найвищий ріст цін на продовольство за чотири роки

ООН заявила про найвищий ріст цін на продовольство за чотири роки

Укрінформ
Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) в останній доповіді зазначила триваючу тенденцію щодо підвищення цін на продовольство в усьому світі, причому з найвищим показником за попередній місяць.

Про це повідомив у четвер Центр новин ООН.

"Світові ціни на продовольство зростають вже п'ятий місяць поспіль, але їх зростання в червні було найвищим за останні чотири роки", - йдеться в повідомленні з посиланням на Продовольчу і сільськогосподарську організацію Об'єднаних Націй.

Відзначається, що підвищення цін торкнулося всіх груп продовольства, за винятком рослинних олій.

Так, ціни на цукор підвищилися майже на 15%, що пояснюється скороченням урожаю в Бразилії через проливні дощі. Зменшення експорту кукурудзи з цієї країни вплинуло на зростання цін на зернові, який стримує тільки рекордний урожай пшениці в США.

Подорожчання молочних продуктів через скорочення їхнього виробництва в ЄС є незначним, хоча їх вартість зараз на 14% нижче торішніх показників.

"У той же час, ФАО прогнозує збільшення виробництва пшениці в липні в силу сприятливих погодних умов і хороших перспектив виробництва в Євросоюзі, Росії та США", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-