Путін підписав

Путін підписав "пакет Ярової"

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін підписав так званий пакет антитерористичних законів, які розробили депутат Держдуми Ірина Ярова і член Ради Федерації Віктор Озеров.

Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на слова прес-секретаря глави держави Дмитра Пєскова.

"Разом з цим пакетом підписаний перелік доручень уряду, в якому кабміну доручається дуже чітко моніторити хід імплементації цього закону, щоб за необхідності мінімізувати можливі ризики, пов'язані з витратами, використанням вітчизняного обладнання для зберігання інформації тощо, і за необхідності виходити з належними ініціативами щодо прийняття відповідних актів, які б ці ризики мінімізували", - сказав Пєсков.

Як повідомлялося, Держдума в п'ятницю 24 червня ухвалила в другому і третьому читаннях так званий пакет антитерористичних законів, внесений депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим. Незважаючи на те, що найодіозніші поправки - про позбавлення громадянства та заборону на виїзд з країни - скасували, "пакет Ярової" стосується десятків російських законів - і ці зміни найсерйознішим чином позначаться на жителях Росії. Пізніше "пакет" був схвалений Радою Федерації і, незважаючи на прохання правозахисників провести його додаткову експертизу, підписаний президентом РФ.

Так званий пакет антитерористичних законів значно обмежує громадянські свободи в Росії за такими напрямами: "Недонесення", "Виправдання тероризму в соцмережах", "Записи телефонних розмов і смс. Доступ до цих даних", "Шифрування даних", "Місіонерство", "Посилення покарання за екстремізм", "Схиляння до масових безпорядків", "Кримінальна відповідальність з 14 років", "Міжнародний тероризм", "Перевірка поштових посилок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-